Rafting na Savinji: ni ga lepšega kot v vročih poletnih dneh ohladiti se na prijetno hladni Savinji...

Rafting na Savinji
Rafting na Savinji traja približno uro oz. odvisno od razpoloženja in norčavosti - vmes se na poti namreč ustavljamo, kopamo , skačemo iz lesenega visečega mostu , skratka poskrbimo za pestrost in dobro voljo - lahko pa tudi samo pol ure nore in divje dirke, kjer so vsi brez kopanja premočeni do zadnje dlake.

Savinja načeloma velja za varno reko (ni sifonov, raznih zahrbtnih pasti - območje kjer poteka naš spust je primerno za začetnike), seveda pa je vse odvisno od vodostaja, ki pa smo se ga v dolgoletni praksi naučili ocenjevati in izbrati primernega prav za vsako kategorijo veslačev.

Tako so naši potniki na čolnih velikokrat tudi otroci (seveda v spremstvu staršev oz. odraslih oseb), katerih prisotnost na vodi ocenimo glede na njihove izkušnje, starost, velikost, vodostaj... Za kajak morajo biti starejši, za raft pa so lahko tudi mlajši, ki ne veslajo in le uživajo. Tako so zmeraj dobrodošle tudi družine.

Otroke mora spremljati le dovolj odraslih, pri raftingu predvsem veslačev, saj otroci hitreje omagajo.

Tako namreč šprica in nas zaliva z vodo.


Pred spustom se deležni natančnih navodil in demonstracij. Pokažemo vam  prijem vesel, pravilno držo, reagiranje ob slučajih, osnove veslanja, gibanja itd. Pri raftingu ni nikakršnih problemov, pri kajaku pa so priporočljive osnovne motorične spretnosti. Vendar po nekaj metrih veslanja večina stvar zapopade in se hitro navadi na balansiranje in nestabilnost na reki.

Kajak na Savinji pa traja nekje 2 uri, lahko tudi dlje, odvisno od skupine. 

 

 

 

Za več informacij prosimo pošljite vprašanje preko strani o stiku (kliknite tu) ali pokličite na MOBI: 031 335 002, 041 818 348