- 'Ni ga lepšega kot v vročih poletnih dneh ohladiti se na prijetno hladni Savinji,...'

...uživati ob pljuskih vode, dihati svežino porečja.."

 ...biti vedno znova presenečen nad lepoto neokrnjene narave in obenem ljudem polepšati dan ter jim pričarati dolgo nepozabljeno izkušnjo.

Ti uživaš in ljudje uživajo. Krasen občutek.

Rafting na SavinjiSavinja načeloma velja za varno reko (ni sifonov, raznih zahrbtnih pasti - območje kjer poteka naš spust je primerno za začetnike), seveda pa je vse odvisno od vodostaja, ki pa smo se ga v dolgoletni praksi naučili ocenjevati in izbrati primernega prav za vsako kategorijo veslačev.

Tako so naši potniki na čolnih velikokrat tudi otroci, katerih prisotnost na vodi ocenimo glede na njihove izkušnje, starost, velikost, vodostaj ... Za kajak morajo biti starejši, za raft pa so lahko tudi mlajši, ki ne veslajo in le uživajo. Tako so zmeraj dobrodošle tudi družine.

Otroke mora spremljati le dovolj odraslih, pri raftingu predvsem veslačev, saj otroci hitreje omagajo.

Reka je ravno prav razburljiva in na odsekih in proti cilje mirnejša. Če hočete, da adrenalin v vas vre, izberete le višji vodostaj (v mesecih, ko se topi v planinah sneg ali po dežju). Tako lahko doživite celo paleto občutkov in stopenj adrenalina - od lagodne turistične vožnje do divjega, mokrega spusta.  Rafting traja približno uro oz. odvisno od razpoloženja in norčavosti - vmes se na poti namreč ustavljamo, kopamo, skačemo iz lesenega visečega mostu, skratka poskrbimo za pestrost in dobro voljo - lahko pa tudi samo pol ure nore in divje dirke, kjer so vsi brez kopanja premočeni do zadnje dlake.

 

Tako namreč šprica in nas zaliva z vodo.

 

Kajak traja nekje 2 uri, lahko tudi dlje, odvisno od skupine. Sam (solo) se pri nas nihče ne poda na vodo in se tudi drugače ne bi smel, saj je v takem primeru vseeno preveč tvegano.

 

Kliknite tu za več informacij o kajaku na Savinji in raftingu na Savinji.